Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση στη συνέλευση του Βύρωνα



Είμαστε έξι συνάδελφοι που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, από τον Απρίλη του 2011, βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας ενάντια στον όμιλο ξένων γλωσσών και πληροφορικής Interlingua. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε προβεί σε κάθε αγωνιστική ενέργεια για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, έχοντας για στήριγμα την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας και ατόμων από άλλους εργασιακούς χώρους.

Τα αφεντικά της Interlingua, όμως, δεν έχουν επιδείξει πνεύμα συνεργασίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέρος των οφειλόμενων χρημάτων το πήραμε, όταν με το σωματείο μας κάναμε παρέμβαση τη στιγμή που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κύριος Γιώργος Πετρίδης, διαπραγματευόταν πώληση δικαιόχρησης. Αυτό αποτελεί σαφή απόδειξη ότι ο συλλογικός αγώνας και η άσκηση πίεσης μπορούν να φέρουν νίκες στον ταξικό μας αγώνα.

Στο τέλος του 2011, κάτω από την πίεση των πολύμορφων κινητοποιήσεών μας (ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, δύο τριμερείς συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, παρεμβάσεις στην έδρα της σχολής, κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, δημιουργία ιστολογίου), μας δήλωσαν ότι ήθελαν να επιστρέψουμε στην εργασία μας με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες αποδοχές. Υπέγραψαν μάλιστα και συναλλαγματικές αποπληρωμής των δεδουλευμένων και των χρημάτων της περιόδου που ήμασταν σε επίσχεση. Σύντομα όμως αντιληφθήκαμε ότι δεν είχαν σκοπό να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Ο απώτερος σκοπός τους ήταν να μας κλείσουν το στόμα, να μας κάνουν να υποκύψουμε και να δεχτούμε τα «ψίχουλα» που μας πετούσαν, χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Ο σκοπός τους ήταν να μας κάνουν να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις, γιατί συνειδητοποιούσαν ότι μόνο αυτές έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, μόνο αυτές τους κάνουν να τρέμουν μπροστά στη δίκαιη οργή των εργαζομένων. Έπρεπε λοιπόν να σκληρύνουμε τη στάση μας για μία ακόμα φορά. Από τον Ιούλη του 2012 βρισκόμαστε ξανά σε επίσχεση και έχουμε ξαναρχίσει τον αγώνα, για να πάρουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.

Τέλος, πρέπει να γίνει γνωστή η προκλητική συμπεριφορά των εργοδοτών, οι οποίοι από τη μια μεριά δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα λόγω οικονομικής κρίσης και από την άλλη γίνονται χορηγοί σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα και οργανώνουν χριστουγεννιάτικο πάρτι σε γνωστό κλαμπ του Κολωνακίου.

  • Επειδή την Interlingua την έχουμε δημιουργήσει εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες που δουλεύουμε εκεί από το 1995,
  • Επειδή έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Interlingua σταμάτησε να καταβάλει μισθούς κανονικά,
  • Επειδή η εργοδοσία αρνείται να τηρήσει ό,τι υπόσχεται,
  • Επειδή η υπόθεσή μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων,
  • Επειδή οφείλουμε να μην αφήσουμε να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που το κράτος και τα αφεντικά προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε μέσο στους εργαζομένους (όπως ΣΣΕ του EUROPALSO με αποδοχές σε νέους καθηγητές 3,52 ευρώ μεικτά για κάθε ώρα διδασκαλίας),

 Σας καλούμε να μας στηρίξετε στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουμε στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου