Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τι έγραψε για μας η Ενωτική Πρωτοβουλία



Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην INTERLINGUA


Αθήνα 30.4.2011

Συνάδελφοι - καθηγητές ξένων γλωσσών, έπειτα από συνεχείς διαμαρτυρίες λόγω της άρνησης της εργοδοσίας των γνωστών φροντιστηρίων Interlingua Α.Ε. (οδός Κάνιγγος 17) να τους καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς και επιδόματα εορτών, αναγκάστηκαν στις 14.4.2011 να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία, προκειμένου να τους καταβάλει εντός 15 ημερών τις αποδοχές που παρανόμως παρακρατεί εδώ και πολλούς μήνες η επιχείρηση, ειδάλλως θα προχωρούσαν σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Έτσι κι έγινε!

Μετά και τη χαρακτηριστική ανάλγητη εργοδοτική συμπεριφορά άρνησης καταβολής και του δώρου του Πάσχα, τη Μεγάλη Τετάρτη (20.4.2011) οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία κάλεσε την εργοδοσία σε συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί η εργατική διαφορά που προκύπτει, στις 24.5.2011, δηλ. ύστερα από έναν και πλέον μήνα(!)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα φροντιστηρίων Interlingua δρα αντεργατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράρτημα της επιχείρησης στη Νέα Σμύρνη, την οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδίως (καλοκαίρι 2009), ενόσω οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές. Παρά το ότι έχουν επιδικαστεί σε βάρος του χρηματικά ποσά από αγωγές για μη καταβολή μισθών και έχει καταδικαστεί ποινικά, ο ίδιος παραμένει άφαντος.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της Interlingua και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Είναι γνωστό σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα ότι οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και του ΟΜΗΡΟΥ, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, υπογράφουν με το ψευδο-«σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», που έχουν συστήσει οι ίδιοι, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με σκοπό να απεμπολήσουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και να μειώσουν τις ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων καθηγητών ξένων γλωσσών σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. Αυτές οι χουντικές μέθοδοι έχουν αποθρασύνει τους περισσότερους εργοδότες έναντι των εκπαιδευτικών.

Οι εργαζόμενοι στα κέντρα ξένων γλωσσών λένε όχι στα σύγχρονα «στρατόπεδα εργασίας» και στα εργοδοτικά σωματεία. Οι πράξεις όλων εκείνων που επιβουλεύονται την εργασία και τα παιδαγωγικό μας έργο θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι των κέντρων ξένων γλωσσών να πλαισιώσουν τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στους συναδέλφους μας.
  • Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία.


Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου