Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Πρώτη νίκηΕμείς, οι έξι καθηγητές και καθηγήτριες του ομίλου ξένων γλωσσών Interlingua ΑΕ που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλη του 2011 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και τα ένσημα του ΙΚΑ, πετύχαμε την πρώτη μας σημαντική νίκη στον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Την Τρίτη 19 Ιούλη 2011 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κύριος Γιώργος Πετρίδης, παρουσιάστηκε στο ΙΚΑ, μετά την καταγγελία  που υποβάλαμε, και τακτοποίησε το ζήτημα των ενσήμων που μας χρωστούσε από τον Οκτώβρη του 2010, παρ’ όλο που όλους αυτούς του μήνες δήλωνε αδυναμία πληρωμής. Ωστόσο, παρανομώντας ακόμα μία φορά, δεν αναγνώρισε τις αργίες και τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα, οι οποίες είναι κατοχυρωμένες από τη συλλογική σύμβαση που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Αν και είχαμε προβεί σε επίσχεση εργασίας, δεν μπορούσαμε να πάρουμε το επίδομα ανεργίας, γιατί δεν είχαμε όλα τα ένσημα που χρειάζονταν. Η εργοδοσία, με το να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα και τα ένσημα, προσπαθούσε και προσπαθεί (δε μας έχει πληρώσει ακόμα παρ’ όλο που ο κύριος Πετρίδης δεσμεύτηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας να μας εξοφλήσει σε δύο δόσεις [20/6 και 20/7]) να μας τρομοκρατήσει με την επικείμενη ανεργία και να μας εξωθήσει σε παραίτηση από τα δικαιώματά μας.

Εμείς, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, βάλαμε πρόταγμα την αλληλεγγύη, τον αγώνα και την αξιοπρέπειά μας, για να μην επιτρέψουμε σε κανένα αφεντικό ή μεσολαβητή να μας την αφαιρέσει. Και πετύχαμε μια πρώτη νίκη  και αυτό οφείλεται κυρίως στις κινηματικές παρεμβάσεις που κάναμε εμείς οι 6 καθηγητές  έξω από την Interlingua (Κάνιγγος 17), με όπλο την αλληλεγγύη συναδέλφων, άλλων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίοι στάθηκαν δυναμικά στο πλευρό μας αναδεικνύοντας ότι η δύναμη της συλλογικότητας οδηγεί πάντα σε νίκες, καθώς επίσης και στη συνειδητοποίηση ότι εμείς οι εργαζόμενοι, αν ενωθούμε, μπορούμε να τρομάξουμε  τα αφεντικά.

Η εργοδοσία της Interlingua θα μας βρίσκει καθημερινά έξω από τη σχολή με πανό, ντουντούκα και συνθήματα, μέχρι να δικαιωθούμε και να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας.   

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου