Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκτη παρέμβαση στη σχολή



Μετά από εισήγησή μας και πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ξένων Γλωσσών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής-ΒΥΡΩΝΑΣ στις 19 Σεπτέμβρη 2011, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011 παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της εργοδοσίας (Κάνιγγος 17).

Στη δυναμική κινητοποίηση, εκτός του ΒΥΡΩΝΑ με τις παρατάξεις ΕΝωτική ΠΡΩΤΟβουλία και ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), της Πρωτοβουλίας Ανέργων-ΣΩΒΑ, καθώς και ανεξάρτητοι αλληλέγγυοι συνάδελφοι και μέλη άλλων συλλογικοτήτων.

Η εργοδοσία, όταν ζητήσαμε να ασκήσουμε τα νόμιμα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, επιχείρησε βάναυσα να παρεμποδίσει την είσοδο και στη συνέχεια, για να μας τρομοκρατήσει, απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Τελικά τίποτα από αυτά δεν τόλμησε να κάνει η θρασύτατη εργοδοσία μπροστά στη δίκαιη οργή μας. Χάρη στην ανυποχώρητη στάση μας και τη δυναμική παρουσία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΒΥΡΩΝΑ και του ΣΕΦΚ και χάρη στη γνωστοποίηση της απόφασής μας να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί γραπτώς ότι την Τρίτη 27/9 θα συναντηθεί μαζί μας, για να προκαταβάλει συνολικά 10.000 ευρώ αναλογικά στον καθένα μας, και στη συνέχεια θα συνυπογραφούν και τα υπόλοιπα οφειλόμενα ποσά τα οποία θα ρυθμιστούν και θα αποπληρωθούν εντός 40 ημερών. Επιπλέον απαιτήσαμε την αποκατάστασή μας στις θέσεις εργασίας μας. Η εργοδοσία, μην έχοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης, απάντησε θετικά και εγκωμίασε τις διδακτικές μας ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου