Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Οκτώβρη 2011, η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση υπουργείου Εργασίας, εργαζομένων και εργοδοσίας, για να λυθεί το ζήτημα της συνολικής αποπληρωμής μας. Η εργοδοσία δεσμεύτηκε να αποπληρώσει σε ρητά καθορισμένο χρόνο το υπόλοιπο ποσό εκτός από τα ποσά που μας κατέβαλε την περασμένη Πέμπτη 29/9 και που αφορούσαν σε δεδουλευμένες αποδοχές από Οκτώβριο 2010 έως Απρίλιο 2011.
Μαζί μας ήταν εκπρόσωποι του Δ.Σ. καθώς και μέλη του Βύρωνα, του ΣΕΦΚ και της Πρωτοβουλίας Ανέργων-ΣΩΒΑ. Τονίσαμε ότι θα άρουμε την επίσχεση εργασίας μόνο κατόπιν ρητής χρονικής δέσμευσης της εργοδοσίας για την αποπληρωμή του συνολικού ποσού των οφειλών που αφορά και στην περίοδο της επίσχεσης (από τον Απρίλη του 2011 έως και την ημέρα της ρητής δέσμευσης-αποπληρωμής) και την αποκατάστασή μας στις θέσεις εργασίας μας.

Επειδή ο διευθύνων σύμβουλος της Interlingua, κύριος Γιώργος Πετρίδης, δήλωσε ανέτοιμος να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες αποπληρωμής για τα ποσά υπερημερίας, προκειμένου να τις τηρήσει και όχι, όπως δήλωσε, να μείνουν στα χαρτιά, η διαδικασία, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συμφιλίωσης του Υπουργείου Εργασίας, διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 11/10 στις 13:30, ώστε αφενός να υπάρξει ρητή χρονική δέσμευση της εργοδοσίας για την αποπληρωμή και αφετέρου να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επιστρέψουμε, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους, στις θέσεις εργασίας μας, δίνοντας οριστικό τέλος στην εργασιακή μας ομηρεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε ως μάρτυρας της παράνομης και αντεργατικής τακτικής των εργοδοτών συναδέλφισσα, την οποία χρησιμοποίησαν παρανόμως και εν αγνοία της για την αναπλήρωσή μας. Η συναδέλφισσα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της σε εμάς, κατήγγειλε σωρεία παρανομιών που αφορούσαν και την ίδια.

Από την αρχή ασκήσαμε δριμύτατη κριτική για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τριμερή συνάντηση και δηλώσαμε τη θέλησή μας να προστατέψουμε τους σπουδαστές μας και το παιδαγωγικό μας έργο. Κάναμε σαφές ότι, αν η εργοδοτική εταιρεία εξακολουθήσει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του διδακτικού της προσωπικού, θα απαιτήσουμε την προβλεπόμενη από το νόμο άρση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της.

Οι πολύμορφες αγωνιστικές μας δράσεις το προηγούμενο διάστημα, έχοντας στο πλευρό μας αλληλέγγυους συναδέλφους από εκπαιδευτικούς συλλόγους και άλλα σχήματα του κινήματος, καταδεικνύουν την αποτελεσματική δύναμη που μπορεί να έχει ο συλλογικός αγώνας και αποτελούν το καλύτερο όπλο κατά της απάθειας και της μοιρολατρίας. Οι αγώνες, όταν δίνονται με ενωμένους τους εργαζομένους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική νίκη και δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου