Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πέμπτη παρέμβαση στη σχολή



Μετά την κατάθεση των αγωγών κατά της Interlingua, συνάδελφοι, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και άτομα από διάφορους χώρους συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 13 Ιούλη 2011 το απόγευμα έξω από τη σχολή (Κάνιγγος 17), δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σε εμάς και απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μας μισθών και την ασφαλιστική μας τακτοποίηση.

Εκτός από εμάς τους έξι, παραμένουν απλήρωτοι ακόμα και συνάδελφοι που αναγκάζονται να εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ως ελεύθεροι επαγγελματίες! Η εργοδοσία της Interlingua, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέμεινε άφαντη καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, η οποία κράτησε πολλές ώρες. Δεν απάντησε ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις που της έγιναν κατόπιν αιτήματός μας.

Ο διευθυντής σπουδών, κύριος Κωνσταντίνος Γιώτης, δήλωσε  αναρμόδιος να εκφράσει τις θέσεις της εργοδοσίας και απείλησε  ότι θα φωνάξει την αστυνομία, νομίζοντας ότι θα μας τρομοκρατήσει κραυγάζοντας «φυσικά κι εγώ είμαι απλήρωτος». Στην είσοδο εμφανίστηκε «τυχαία» ένας «φίλος» της επιχείρησης και αρμόδιος ανάπτυξης (αργότερα καταλάβαμε ότι ήταν ο κύριος Δημήτρης Μαστορίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης), ο οποίος άρχισε να παπαγαλίζει το ίδιο παραμύθι που ακούγαμε μήνες, ότι δηλαδή η προηγούμενη ιδιοκτησία εξαπάτησε τη νέα και  πρέπει να τα «βρούμε» μαζί της, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Προσπάθησε να μας απαξιώσει δηλώνοντας άγνοια ότι η εργοδοσία αθετούσε τις υποσχέσεις της από τον Οκτώβρη του 2010.

Αυτό που τρομάζει την εργοδοσία της Interlingua δεν είναι οι νόμοι, γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να διαφύγουν διά της πλαγίας οδού (γνωστή τακτική), αλλά οι κινηματικοί αγώνες των εργαζομένων έξω από τη σχολή έχοντας αλληλέγγυους στο πλευρό τους, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δηλώνει την ήττα της.

Έχοντας δίπλα μας τους αλληλέγγυους  με πανό, ντουντούκα, ευρηματικά συνθήματα και υλικό, ενημερώσαμε σπουδαστές, εργαζομένους και πολίτες για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει εδώ και πολλούς μήνες η γνωστή εργοδοτική εταιρεία που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) και δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας,  μέχρι να ικανοποιηθούν τα  αιτήματά μας, με πρόταγμα την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου